Cink + bakar – Čuvari našeg imuniteta

Cink i Bakar – Dobitna kombinacija za odličan imunitet!

Cink+bakar kaspule iz linije Jadrankina formula dodatak su prehrani s cinkom, bakrom te prebiotikom inulinom kao aktivnom komponentom koja pospješuje apsorpciju.
Cink je esencijalni mineral u tragovima uključen u tisuće tjelesnih funkcija, od sinteze mišićnih proteina i rasta stanica, do podizanja imuniteta i zacjeljivanja rana. Snažno je prepoznat po ulozi koju igra u promicanju zdravog imunološkog sustava i dobrog zdravlja općenito. Cink igra ključnu ulogu u
normalnom funkcioniranju organizma, a već umjereni nedostatak cinka može izazvati zastoj u razvoju i brojne zdravstvene probleme.
Cink u organizmu sudjeluje u nizu važnih metaboličkih procesa. Esencijalni je koenzim u više od 200 enzima neophodnih za metabolizam proteina, masti i ugljikohidrata te pomaže u sintezi aminokiselina. Izuzetno je važan za održanje normalne razine testosterona i doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji. Cink će pomoći da vaš vid bude dobar, potiče zacjeljivanje kože, jača kosti, kosu i nokte.
Cink je namijenjen podjednako muškarcima i ženama koji žele potporu za imunitet, normalan vid, kognitivne sposobnosti, lijepu kožu, kosu i nokte. U preporučenim dozama može se uzimati dugotrajno.
Kapsule Cink+Bakar iz linije proizvoda Jadrankina formula sadrže najbolji oblik cinka koji omogućuje maksimalnu apsorpciju, a sinergijska formulacija cinka i bakra omogućuje daleko veći unos cinka na dnevnoj bazi. Ovaj novi, visokokvalitetni, višenamjenski dodatak prehrani iz hrvatske proizvodnje tvrtke JadroMel d.o.o. preporučuje se za svakodnevni unos i za održavanje dobrog imunološkog stanja organizma.
Kapsule sadrže cink koji:
– pridonosi normalnom održavanju kostiju, kose, noktiju, kože i vida,
– pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava,
– pridonosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa,
– sudjeluje u procesu sinteze proteina,
– potiče zacjeljivanje rana,
– doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji,
– ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Sadrže također i bakar koji doprinosi:

– normalnom metabolizmu stvaranja energije,
– normalnoj funkciji imunološkog sustava,
– normalnoj pigmentaciji kose i kože,
– zaštiti stanica od oksidativnog stresa,
– održavanju normalnog vezivnog tkiva,
– normalnom transportu željeza u tijelu.

Bakar je mineral koji je tijelu potreban za stvaranje hemoglobina, mijelina, kolagena i melanina.
Bakar pomaže našem organizmu proizvesti dovoljno crvenih krvnih zrnaca, održava živčani sustav zdravim te naš imunološki sustav jakim. Poznat je po činjenici da je prepun antioksidanata koji smanjuju utjecaj slobodnih radikala u tijelu koji pad dovodi do raznih upala i oštećenja DNA. Manjak ovog minerala može jako oslabiti imunološki sustav što vodi do raznih infekcija, osteoporoze, metaboličkih oboljenja te promjena na koži.
Važno je naglasiti i da bakar pomaže pri proizvodnji kolagena, koji promovira zajednički rad koštanog i mišićnog sustava. Bakar također pomaže pri apsorpciji željeza i igra veliku ulogu u stvaranju energije.