Jadrankina otopina na poznatom zdravstvenom portalu Ordinacija.hr

Zdravlje iz otopine joda – Jadrankina otopina

Na naslovnici renomiranog zdravstvenog portala ordinacija.hr, predstavljena je Jadrankina otopina, a najkreativniji mogu zaigrati i prigodnu nagradnu igru.

Članak i sve detalje potražite na ovom LINKU

Tekst prenosimo niže. Izvor: Ordinacija.hr

Zdravlje iz otopine joda – Jadrankina otopina

U Hrvatskoj je odnedavno prisutan jedinstven proizvod na bazi joda – Jadrankina otopina, kojeg je kreirala i patentirala Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec.

Pri spomenu joda, mnogi će možda prvo pomisliti na dezinfekciju ozljeda na koži, ili ga povezati s liječenjem štitnjače, no jod je kroz povijest često korišten kao univerzalno sredstvo za poboljšanje i liječenje daleko šireg spektra zdravstvenih teškoća.

Jod je esencijalni mineral u ljudskom organizmu odgovoran za sintezu hormona štitnjače, koja koristi jod za proizvodnju hormona, koji su pak ključni za metabolizam i sintezu proteina i rast. Pored svega, jod je neophodan za pravilan razvoj mozga i moždanih struktura u prenatalnom periodu, a nedostatak joda u trudnoći može prouzročiti nenadoknadive posljedice na novorođenčad, kao što su loše motoričke i kognitivne funkcije; njegov se nedostatak kod trudnica direktno povezuje i s mentalnom retardacijom kod djece.

Jod je od iznimne važnosti za žensko reproduktivno zdravlje, te je on u brojnim znanstvenim istraživanjima potvrđen kao univerzalno primjenjiv u pomoći pri prevenciji, ali i kao podrška u oporavku od brojnih zdravstvenih teškoća poput HPV virusa, policističnih jajnika, karcinoma dojke i grlića maternice i drugih srodnih bolesti. Također, uz redoviti unos joda, žene često mogu riješiti probleme s izostancima ovulacije, ali i neplodnost.

Stoga ne čudi da je Jadrankina otopina, u manje od godinu dana koliko se nalazi na hrvatskom tržištu, pokrenula pravu lavinu interesa za njezino korištenje, a Jadranki Dugina Vrhovec, u potpunosti preokrenula život – uz vlastiti zdravstveni oporavak kojeg je doživjela, Jadranka je svoj život odlučila posvetiti svojem novom poduzetništvu – proizvodnji Jadrankine otopine.

Ljekovitost joda otkrila sam u osobnoj borbi sa zdravstvenim problemima. Prije dvije godine, suočila sam se s izrazito lošim nalazima štitnjače. Dijagnosticiran mi je Hashimoto s visokim vrijednostima antitijela koja su sezala do 5000. S prepisanom terapijom za koju je bilo jasno da ću je morati piti tijekom cijelog života, nisam se mogla pomiriti. Pobornica sam zdravog životnog stila i pazim na sebe i počela sam istraživati kako da sebi dodatno pomognem, prisjeća se Jadranka, koja je u međuvremenu registrirala svoju jodovu otopinu pod nazivom Jadrankina otopina, a koja je trenutačno dostupna na prodajnim mjestima u brojnim biljnim ljekarnama i shopovima zdrave hrane širom Hrvatske.

Jadrankina otopina je doista proizvod izrazito bogat jodom i kalijevim jodidom, a poznato je da Svjetska zdravstvena organizacija stalno upozorava pučanstvo na manjak tog izuzetno važnog minerala, pojašnjava Ivana Bartolović, farmaceutkinja i jedna od savjetnica u timu kojeg je okupila Jadranka Dugina Vrhovec, napominjući da je Jadrankina otopina proizvod jedinstven na europskom, pa i svjetskom tržištu.

Ljekovito djelovanje joda poznato je još od davnina. Jadrankina otopina predstavlja prirodni nadomjestak joda u organizmu, a jod, iz Jadrankine otopine, djeluje kao:

– univerzalni antioksidans za organizam
– prirodni antibiotik za raznovrsne upale
– efikasno antivirusno i antiseptičko sredstvo
– pridonosi normalnoj proizvodnji hormona i normalnoj funkciji štitnjače
– normalnom funkcioniranju živčanog sustava
– antistresor – podiže energiju i potpomaže kod stanja iscrpljenosti i premora
– potpomaže boljoj funkciji mozga
– štiti od srčanog i moždanog udara