Kliničke studije potvrdile su učinkovitost D-manoze, posebno u liječenju urinarnih infekcija kod žena. Preporučuje se da se kod lakših urinarnih infekcija D-manoza koristi samostalno, čime se izbjegava prečesta primjena antibiotika i mogućih nuspojava.
D-manoza se dobiva iz prirodnih sokova brokule i mahunarki te brusnice, naranče, breskve, borovnice i kruške. Za razliku od glukoze, u organizmu se ne pretvara u glikogen i ne može se pohraniti, nego se vrlo brzo izlučuje putem urinarnog trakta.
D-manoza djeluje tako da se veže, odnosno lijepi za trepetljike E. coli, čime sprečava njezino pričvršćivanje na stijenku sluznice i olakšava uklanjanje iz mokraćnog trakta.
U terapiji postojeće urinarne infekcije primjenjuje se u dozi od 3 kapsule na dan uz puno puno tekućine dnevno dok se ne potroši cijela kutijica (20tak dana).
Godišnje je u svijetu zabilježeno oko 150 milijuna primjera upale mokraćnih puteva, od kojih je čak 80% uzročnik E.Coli.
Kako djeluje?
Kada se bakterija E. coli prilijepi na stijenke urinarnog trakta i njima se proširi, uzrokuje probleme poput učestalog mokrenja, pritiska i pečenja prilikom mokrenja i slično. Djelovanje D-manoze je vrlo jednostavno – kada se ona koristi, bakterije E. coli se, umjesto na stijenku, lijepe na tu jednostavnu molekulu šećera i nakon toga se iz organizma izbacuju.
 Osobe koje često pate od uroinfekcija mogu D-Manozu uzimati i u preventivne svrhe, i to jednu kapsulu jedan puta na dan.
Nuspojave kao rezultat uzimanja D-Manoze do sada nisu zabilježene. Slobodno je mogu uzimati dojilje, trudnice i djeca, uz primjereno doziranje. Dijabetičati također mogu konzumirati taj proizvod, uz pojačanu kontrolu razine šećera u krvi.
Vrlo je važno napomenuti da se tijekom uzimanja D-manoze ni u kojem slučaju ne smiju piti citrusni sokovi ili sok brusnice. Naime, iako se sok brusnice redovno preporučuje kod uroinfekcija zbog njenih antiadhezijskih svojstava kojima otežava prianjanje E. coli na sluznicu, ona djeluje suprotno od D-manoze.
Naime, bakterija E. coli smatra se kiselo-adaptivnom bakterijom, sposobnom za množenje i u kiselom mediju. Sok od brusnice zakiseljuje urin stvarajući hipuričnu kiselinu i zapravo stvara povoljan medij za njeno umnožavanje. Istraživanjima se došlo do zaključka da kod većine uroinfekata taj povećani metabolizam bakterije E. coli, koji nastaje zbog povećane kiselosti urina uslijed uzimanja brusnice u bilo kojem obliku, zapravo potpuno zanemaruje antiadhezijska svojstva brusnica.
Radi toga su najbolji proizvodi gdje je D-manoza sama u sastavu kao u našem proizvodu.
Sastav: čista D-manoza 500mg po kapsuli
Primjena: uzeti 3 kapsule dnevno, uz puno vode
Volumen: 60 kapsula