Predstavljamo novi proizvod – DETOBEL COMPLEX 

DETOBEL COMPLEX kapsule, prirodni dodatak prehrani sadrže: kolin u obliku bitartarata, suhi standardizirani ekstrakt lista artičoke s 2% cinarina, suhi standardizirani (80% silimarina) ekstrakt sjemenki sikavice, suhi ekstrakt lista breze i vitamin B6.
DETOBEL COMPLEX formula sadrži aktivne sastojke u visokoj koncentracji i optimalnim oblicima za savršenu apsorpciju.
U brojnim farmakološkim studijama prikazano je antihepatotoksično i zaštitno djelovanje silimarina, aktivnog sastojka sikavice, te je indiciran kod: toksičnih oštećenja jetre, kao što su masna jetra, kao posljedica uzimanja alkohola, različitih lijekova, trovanja hepatotoksičnim tvarima, kod profesionalne izloženosti organskim otapalima i posljedicama zračenja. Kao dodatna terapija pri akutnom i kroničnom hepatitisu te cirozi jetre.
Dugogodišnja istraživanja pokazala su da artičoka ima višestruki povoljan učinak na snižavanje povišenog kolesterola i triglicerida, preporučuje se kod bolesti jetre i žuči, a kao diuretk eliminira ureu i mokraćnu kiselinu.
List breze sadrži glikozid betulin, koji ima protuupalno, antioksidativno i antiseptičko djelovanje.
Dugogodišnja istraživanja kolina pokazala su da kolin doprinosi normalnom metabolizmu lipida, održavanju normalne funkcije jetre, normalnom metabolizmu homocisteina, održavanju normalne neurološke funkcije, te doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji.
Vitamin B6 osim što doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina, doprinosi i normalnoj funkciji imunološkog sustava, doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava te doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti.
DETOBEL COMPLEX formula doprinosi zdravlju jetre. Potiče razgradnju masnoća, smanjuje nivo kolesterola i triglicerida, doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina, potiče obnovu stanica jetre i regulira rad žuči. Ova prirodna kombinacija ljekovitih sastojaka preporučuje se za detoksikaciju organizma jer potiče metabolizam masnoća, izbacuje toksine i teške metale iz organizma i pomaže pri očuvanju zdravlja jetre i krvožilnog sustava.
Jetra je centar metabolizma ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Njezin ključni zadatak je neutralizacija toksičnih tvari pa je slobodno možemo zvati tvornicom našeg organizma.
Suvremeni život sa sobom donosi i opterećenje sve većeg zagađenja okoline, ali i sve veću prisutnost raznih kemikalija iz okoliša, hrane, kozmetičkih preparata, vode. Razni lijekovi, alkohol virusi, utjecaj kemikalija iz okoliša te razne toksične tvari koje se ponekad ne mogu izbjeći ostavljaju trag na jetri. Jetra je i metabolički i probavni organ kojem je povremeno potrebno pomoći jer je njezin normalan rad presudan za održavanje dobrog zdravlja.
Simptomi opterećene i kontaminirane jetre su: taloženje masnoća, posebno u području trbuha, povećana razina kolesterola i triglicerida, nadutost i problemi s probavom, poteškoće kod gubitka viška kilograma, nedostatak energije i čest umor unatoč dobrom snu.
Visoke razine kolesterola, triglicerida i homocisteina povezane su s većim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, utječu na nastanak ateroskleroze i predstavljaju faktor rizika od srčanog i moždanog udara.
Kako su isti čimbenici povezani s većim rizikom obolijevanja od srčanog infarkta i niza drugih bolesti, svaka osoba zainteresirana za dug i zdrav život trebala bi kontrolirati i održavati nabrojene čimbenike rizika u granicama normale.