Opis

Naš certificirani BIO prah aronije nije običan prah, već dodatak prehrani koji je iz cijelog ploda, a ne samo ljuske.
Malo zanimljivosti o aroniji:

Kada govorimo o ovom voću kao da otkrivamo tajnu napitka koji Asterixu i Galima pomaže u obračunu s Rimljanima. Snaga, izdržljivost, jačanje organizma i rekuperacija nakon ili za vrijeme teških zdravstvenih tegoba, prije ili poslije teških treninga… Sve u jednome! O aroniji je puno toga napisano. To je super-voće koje će vam osigurati da svoj organizam što je prije moguće dovedete u red.
Kada ste zdravi, aronija će vam pomoći da detoksificirate organizam i otkloniti simptome brzog umora. Ako živite u vrlo visokom tempu svakako će vam pomoći. E sad, na tržištu postoji nekoliko proizvođača. Bio nam je bitan omjer cijene i kvalitete pa smo se odlučili ipak za najbolje.
Brojni su razlozi zbog čega bi već sada trebali konzumirati proizvode od aronije bez obzira čak i ako se osjećate dobro. Aronija je rod listopadnih grmova podrijetlom s istoka Sjeverne Amerike. Drvo aronije naraste najčešće 1-6 m, bujnog je rasta, a ljudi je rezidbom oblikuju kao manje drvo. Najčešće obitava u vlažnim šumama i močvarama.

Aronija za oporavak nakon treninga ili kod bolesti

I vjerojatno još čine i danas! Naime, u svakodnevnom životu aronija je pravi prijatelj poslovnih i stresu izloženih ljudi. Poznato je kako su nakon nuklearne katastrofe u Černobilu lokalnom stanovništvu dijeljeni plodovi aronije, a navodno su je u svom svemirskom programu obilato koristili i Rusi. Omogućavala im je brži oporavak i prikupljanje snage. Treninzi amatera i profesionalnih sportaša lakše će proći uz konzumaciju soka od aronije kao i okrjepa tijela u vremenu za vrijeme i nakon bolesti.

Aronija antioksidans

Na primjer, konzumacija desetak malih bobica promjera nekoliko milimetara ispunit će vaš organizam količinom nutrijenata koje obično unesete tijekom cijelog dana. Iako je riječ o prehrambenom proizvodu ona je pravi prijatelj u borbi protiv niza opakih bolesti i zdravstvenih tegoba.

Aronija je snažan antioksidans koji sprječava stvaranje slobodnih radikala i degeneraciju zdravih stanica u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi, a time usporava i proces starenja organizma za što su zaduženi antocijanini, tanini, vitamin C i vitamin E.

Aronija ima nevjerojatno visok nivo antioksidansa. Ogromna količina tanina i flavonida, gdje glavnu ulogu ima antocijanin, aroniju čini najjačim dosad poznatim antioksidansom. Upravo antocijanini utječu na otpor ove biljke i nevjerojatnu antioksidativnu snagu. Za usporedbu, aronija je od brusnice jača i do šest puta.
Kako se navodi u brojnim studijama, aronija pomaže kod glavobolje i migrene jer poboljšava cirkulaciju krvi u krvnim žilama glave. Također zaustavlja razvoj ateroskleroze i stvara snažnu zaštitu od pojave demencije i nastanka Alzheimerove bolesti.
Aronija pomaže sniziti visoki krvni tlak i omogućava brz oporavak nakon srčanih i moždanih udara. Regenerira mišićno tkivo i poboljšava prokrvljenost mijokarda te stvara potpunu zaštitu od začepljenja krvnih žila.

10 stvari koje treba znati (i zašto bi je trebali početi koristiti svakodnevno)

• Aronia je dobra za vaše srce, jača cirkulaciju i zbog svog sastava smanjuje visok krvni tlak.
• Pomaže kod ateroskleroze i kod proširenih vena.
• Aronija je jaki antioksidans.
• Aronija umanjuje i snižava mogućnost LDL oksidacija.
• Aroniju mogu koristiti i dijabetičari jer antocijanini smanjuju razinu glukoze u urinu kao i razinu oksidacije lipida u urinu i krvi.
• Regulira oscilacije šećera u krvi.
• Aronija smiruje želudac i bolove u želucu, dobra je za sve osobe koje pate od gastritisa ili čira na želucu ili dvanaestercu.
• Pospješuje cirkulaciju te tako smanjuje glavobolje i migrene.
• Endokrine žlijezde i aronija: pospješuje rad štitnjače, poboljšava i regulira izlučivanje njezinih hormona te pomaže kod bolesti štitnjače i gušavosti.
• Podiže opće stanje imunološkog sustava, smiruje grčeve u crijevima i pomaže u detoksikaciji

Način primjene: 1-2 male žlice umutiti u sok, smoothie, ili žitarice

Sastav: prah aronije

Volumen: 100 grama

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit.

Na tržište stavlja JadroMel d.o.o., Ulica Ljudevita Gaja 12, Križevci