Svečano otvoren novi laboratorij Jadrankine otopine

U Križevcima je jučer svečano otvoren novi laboratorij tvrtke JadroMel, u kojem nastaje Jadrankina otopina, novi i jedinstven hrvatski proizvod na bazi joda.

Jadrankinu otopinu kreirala je i patentirala hrvatska poduzetnica Jadranka Dugina Vrhovec, koja je na jučerašanjem otvorenju okupila brojne uzvanike, predstavnike medija, poduzetnike i poduzetnice,  liječnike, farmaceute i vlasnike ljekarni. Događaju su se također odazvali i predstavnici Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Hrvatskog svjetskog kongresa, a okupljene su dobro zabavile i Gelato Sisters.

Jadrankina otopina je, naime, proizvod koji je jedinstven na samo na hrvatskom, već i na europskom tržištu, a u novi val prodaje u regiji, krenut će upravo iz novog laboratorija, u Gajevoj 12, u Križevcima.

„Jod, koji je kroz povijest često korišten kao univerzalno sredstvo za poboljšanje i liječenje širokog spekta, esencijalni je mineral potreban ljudskom organizmu. Jod je od iznimne važnosti za žensko reproduktivno zdravlje, te je on u brojnim znanstvenim istraživanjima potvrđen kao  univerzalno primjenjiv u pomoći pri prevenciji, ali i kao podrška u oporavku od brojnih zdravstvenih teškoća poput HPV virusa, policističnih jajnika, karcinoma dojke i grlića maternice i drugih srodnih bolesti. Posebno se radujem što uskoro, iz novog laboratorija Jadrankina otopina, izvorno naš, hrvatski proizvod i dodatak prehrani, kreće u osvajanje europskog tržišta“, naglasila je jučer Jadranka Dugina Vrhovec. O važnosti svakodnevnog unosa joda za ljudski organizam, u sklopu jučerašnjeg otvorenja govorila je internistica dr. Vesna Barišić, koja je okupljene uzvanike uputila i u potvrde znanstvenih istaživanja o dobrobitima i učinkovitosti joda.

O značaju i korisnosti uzimanja dnevno neophodne doze joda kroz Jadrankinu otopinu posvjedočila je jučer i magistra farmacije  Ana Mjeda-Hribar, valsnica zagrebačke ljekarne Quisisana, koja se nalazi na Trgu bana Jelačića i koja je ujedno i jedna od pedesetak ljekrni širom Hrvatske u kojima se trenutačno može kupiti Jadrankina otopina. Jadranka Dugina Vrhovec je zajedno s kćeri Melani jučer prigodno i prerezala vrpcu na ulazu u novi laboratorij, nakon čega je u sklopu otvorenja, na oduševljenje okupljenih, uslijedio i koncert popularnog hrvatskog ženskog benda Gelato Sisters, kojeg čine Neda i sanja Parmać i Romana Pavliša, a gosti su nastavili ugodno druženje uz promociju Jadrankine otopine do kasnih sati.

Foto: Davor Curić