Zašto je dnevni unos magnezija tako važan?!

Iz naše tvrtke JadroMel d.o.o. Križevci stižu sjajne vijesti. Započinjemo s prigodnom, ljetnom akcijom jednog od naših najprodavanijih proizvoda – Magnezijev klorid hexahidrat u spreju  bit će na velikoj ljetnoj akciji od 10%!
Povećanim znojenjem tijekom visokih ljetnih temperatura iz organizma naglo gubimo vodu, ali i najvrijednije minerale, među kojima je i magnezij, kojeg se gubi i do 20%. Ukoliko dođe do naglog i velikog gubitka ovog za život ključnog minerala, što je vrlo moguće s obzirom na stalno znojenje, dolazi do velike slabosti tijela, umora, mučnine, a gubitak magnezija u ovim ljetnim danima može izazvati i tremore i srčanu aritmiju.
Kako zbog manjka magnezija ne biste tijekom ljetnih mjeseci ugrozili svoje zdravlje, nadoknadite ga uz naš Magnezijev klorid hexahidrat u spreju i koristite ga svakodnevno!
Magnezijev klorid hexahidrat brenda Jadrankina otopina prirodan je izvor magnezija, jednostavan za korištenje i svega 5 potisaka spreja pokrit će vašu dnevnu potrebu unosa magnezija. S obzirom da se nanosi na kožu, transdermalno, u obliku spreja, stupanj apsorpcije ovakvog oblika magnezija daleko je bolji od oralnog. Uz to, s obzirom na činjenicu da oralni unos manezija kod mnogih koji imaju osjetljivu probavu ima laksativni učinak pa može uzrokovati proljev, mučninu i bol u trbuhu, korištenje magnezija u spreju uostinu je idealan izbor. Magnezijev klorid hexahidrat brenda Jadrankina otopina sadrži i eterična ulja lavande i čajevca, koja su tu su da spriječe upalu kože prilikom nanošenja.
S obzirom na to da naše tijelo samostalno ne proizvodi magnezij, već ga u potpunosti moramo unositi u naš organizam, Magnezijev klorid hexadirat u spreju, odličan je izbor za sve dobne skupine.
Znate li dovoljno o magneziju i koliko presudnu ulogu ima u našem organizmu?
Magnezij je četvrti mineral po zastupljenosti u organizmu, a sudjeluje u čak više od 300 enzimskih procesa. Esencijalan je za važne fiziološke i životne funkcije: pravilan ritam srca, kontrakciju i opuštanje krvnih žila, živce (prijenos signala) te kontrakciju i opuštanje mišića.
Brojna suvremena istraživanja ukazuju na visoku važnost svakodnevnog unosa magnezija za sve koji pate od bolesti srca i krvožilnog sustava i visokog krvnog tlaka, ali i ateroskleroza. Statistike govore da čak 85 posto bolesnika koji su preboljeli srčani infarkt pate od manjka magnezija, a magnezij je posebno važan i za dijabetičare.
Manjak magnezija u našem organizmu, utvrđeno je, direktno je povezan sa stanjima manjka energije, naše živčane napetosti, razdražljivosti i nemira, ali i migrene i glavobolja i poremećaja spavanja.
Uz činjenicu da je suplementacija magnezija obavezna za sve nas, posebno je važna za određene skupine ljudi. Uz gore navedene bolesnike s narušenim zdravstvenim stanjem, važno je naglasiti važnost pojačanog unosa magnezija za trudnice i dojilje. Jedan od razloga povećanih potreba za magnezijem tijekom trudnoće su hormonske promjene uslijed kojih se magnezij pojačano eliminira putem mokraće, što povećava vjerojatnost pojave njegova manjka. Osim toga, nerođeno dijete pohranjuje do 7 mg magnezija dnevno u posljednja tri mjeseca trudnoće, kada intenzivno raste i utrostručuje svoju tjelesnu težinu, zbog čega mu treba više minerala. Potrebe su još veće tijekom dojenja, jer se putem mlijeka dio magnezija prenosi na dijete.
Uz sve navedeno, pojačani unos magnezija posebno je važan za profesionalne sportaše, ali i rekreativce. Tko god se bavi fizičkim aktivnostima, ima povećanu potrebu za magnezijem, jer kod pojačane aktivnosti mišića, naš organizam troši više mineralnih tvari kroz aktivnost mišića i pojačanim znojenjem ih dodatno gubi. Da bi se dugoročno održala zdrava funkcija mišića i snage, sportaši svaki puta nakon sportskih aktivnosti moraju povesti računa o tome da čim prije nadoknade nastali gubitak magnezija. A ljeti, kada smo svi daleko aktivniji i posvećeni plivanju, vožnji biciklom, raznovrsnim rekreativnim aktivnostima u prirodi, pojačan unos magnezija postaje obaveznim za sve nas!

Odaberite naš Magnezijev klorid hexahidrat u spreju!